THE ROCKIN’ DADDYS – FROM MEMPHIS TO LONDON

Hoewel de rockabilly- en rock’n’roll-muziek spelende Franse formatie ‘The Rockin’ Daddys’ opgericht werd in 2001, durven we hier toch te veronderstellen dat de vier bandleden met zanger Thierry Cerisay, gitarist Vincent Tarara, bassist Jean-Pierre Sudrie en drummer Thierry Ipranossion in die tijd nog niet waren toegetreden tot het gild van het vaderschap.

Daar is na bijna twintig jaar wellicht verandering in gekomen en hoe al die jaren hun muzikale voorkeur heeft beïnvloed kunnen we nu horen in de dertien nummers die ze hebben opgenomen voor hun recente plaat “From Memphis To London”. Hiervoor gaan de vier heren ver terug in de tijd naar 1956, mijn geboortejaar en dus ontegensprekelijk één van de beste jaren in de voorbije eeuw.

‘The Rockin’ Daddys’ exploren de muziek uit die periode en brengen de beste songs die toen de populaire hitlijsten bevolkten op dit coveralbum. Daar behoren tophits bij zoals “The Wanderer” van Dion uit 1961 (zie video), “Folsom Prison Blues” van Johnny Cash uit 1957, “Teenage Heaven” van Eddie Cochran uit 1959 en “Sea Of Heartbreak” van Don Gibson uit 1961. Er werd ook even gegrasduind in de kelders van de Britse popmuziek wat de song “House Of The Rising Sun” van ‘The Animals’ uit 1964 opleverde.

Maar we krijgen op dit album ook enkele minder bekende rocksongs aangeboden zoals het door Roy Orbison en Norman Petty geschreven “Cast Iron Arm” dat in 1957 een hitje was voor Peanuts Wilson, het door Billy Swan en T-Bone Burnett geschreven en door Robert Gordon in 1981 uitgebrachte “Drivin’ Wheel” en het nummer “Jeezy Peezy” dat in 1986 een hit was voor de rockabilly-groep ‘Crazy Cavan & The Rhythm Rockers’ uit Zuid-Wales.

Voor ons het enige minpuntje bij deze nostalgische plaat van ‘The Rockin’ Daddys’ is de zeer Frans klinkende uitspraak van het Engels door leadzanger Thierry Cerisay. Het doet wel geen afbreuk aan de kwaliteit van de geselecteerde songs voor het album “From Memphis To London”, maar het had wel vermeden kunnen worden mits wat meer aandacht hiervoor en een wat betere filtering bij de opname van deze liedjes in de studio.

(valsam)

 

 

Artiest info
   
 

Label: Rockabilly Records

video